Verjaagd van het jaagpad?

20
maart
2016

Posted by JoGo

Posted in Nee, er moet geen zand meer zijn / Openbaar onderzoek plan-MER

0 Comments
verjaagdvanhetjaagpad

De NV Scheepvaart – voorheen de Dienst voor de Scheepvaart – heeft op het kanaal Bocholt-Herentals een andere kijk dan de dagelijkse passant. Fietsers, vissers en pleziervaarders zien een zeer aantrekkelijke groene en rustige omgeving om te verpozen, nauwelijks gehinderd door binnenscheepvaart. Het jaagpad is, niet voor niks, één van de drukste assen op Limburgs trots, het fietsroutenetwerk.

Maar voor de NV Scheepvaart zijn alle argumenten goed om de Kempische kanalen opnieuw een rol te geven in de harde economie. Met het perspectief dat de miljoenen kuub zand in hoofdzaak via het kanaal richting betoncentrales zullen gaan, is deze overheids-NV dan ook een groot voorstander van de ontbossings- en ontzandingsplannen zoals ze nu voorliggen.

Comments are closed.