“Overaanbod aan bouwzand”

12
mei
2016

Posted by JoGo

Posted in Nee, er moet geen zand meer zijn / Openbaar onderzoek plan-MER

0 Comments

De Lommelse zandboer en voormalige zandstuiver-annex-crosser Jaak Van Velthoven heeft zich niet populair gemaakt bij de Bocholter zandbaronnen. In HBvL doet hij vandaag zijn beklag over het overaanbod aan bouwzand en de bijhorende structureel slechte prijzen die het ondernemerschap in de sector verzieken. Met de nieuwe plannen voor Kaulille en Meeuwen ziet hij de eigen toekomst somber in – wat hem desondanks niet belet om toch een uitbreiding voor 20 hectare aan te vragen.

Nog interessante cijfers in het artikel: 1 kuub zand staat gelijk met zo’n 1,5 ton. En een jaarlijkse oogst van 300.000 kuub met een diepe put ter grootte van een royaal voetvalveld als resultaat, levert werk aan welgeteld 8 (acht) werknemers.

“De Zandbron, graven naar de toekomst”? Ik dacht het niet.

Comments are closed.