B-3950?

Waarom een postcode als naam voor een website?
Omdat anno 2016, veertig jaar na de vorige fusie – en waarschijnlijk twee jaar voor de volgende – de “B-3950” zo ongeveer het enige is dat alle inwoners van Bocholt bindt.
De mensen van Boggetsj en van Kawelèl die bewust de fusie van 1976 hebben meegemaakt, zijn intussen in de minderheid.
Velen van hen zijn ons in de loop der jaren ontvallen, of zijn verhuisd naar andere oorden. Voor hen in de plaats kwamen nieuwkomers. In de eerste plaats jonge Bocholtenaren, geboren na de fusie.
Maar daarnaast ook vele anderen. Omdat ze het geluk vonden rond één van de vier kerktorens. Of omdat ze hier een huis, een appartement of een bouwgrond kochten, passend in hun plannen en/of bij hun budget.
Voor al deze anderstaligen – Hamontenaren, Peltenaren, Nederlanders, Polen, Kazachen en andere (inter)nationale verhuizers – is Bocholt in de eerste plaats een thuis, met een bijhorend B-3950-adres.
De lokale folklore, zoals de clash tussen twee dialectgroepen ter hoogte van de Balkerbeek, of de jarenlange boycot van de Kroon door al wie maar enig Torenkruiersbloed in zijn of haar bloed heeft, zal hen worst (of Würst, of kielbasa, of whatever) wezen.
Daarom: www.B-3950.be, voor alle oude en nieuwe inwoners van Kawelèl, Reppel, Loewezen, Boggetsj, en alles wat daar onder de vlag “Bocholt” tussen ligt.
Klaar om na 2018 een nieuw verhaal te schrijven met de (nu nog) buren van B-3960.